WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Is er een alternatief voor het pluis in de visserij? Het alternatief zal sterk genoeg moeten zijn en bij voorkeur b… https://t.co/XHXaRO1L0M
Share
Recent werd het meerjarig onderzoeksprogramma rondom de ecologische effecten van de pulskor afgerond. Van de result… https://t.co/vVyiDXjAZe
Share
Recent werd het meerjarig onderzoeksprogramma rondom de ecologische effecten van de pulskor afgerond. Van de result… https://t.co/us5mNGY85r
Share
Afgelopen vrijdag werd een bezoek gebracht aan de WR-289 Bona Fide. Op zee werden experimenten uitgevoerd met het n… https://t.co/uP5fyWSRH5
Share
Hoe controleer je de visnamigheid van een flyshootnet? Staat het net correct (hoogte bovenpees ten opzichte van de… https://t.co/ZWJK1QDfWB
Share