WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Momenteel kunnen er geen goede schattingen van de populatiegroottes van rog worden gemaakt door een tekort aan data… https://t.co/LIVkfbsWC7
Share
In 2019 is er een recordaantal plastic afval opgevist! De 134 deelnemers van het project #FishingforLitter hebben 5… https://t.co/wOonAuiLkF
Share
Afvalspoorboekjes zijn ontwikkeld voor vissers zodat je weet waar je afval kan inleveren in elke vissershaven. Zo w… https://t.co/rTKdbNvVmB
Share
Iedere zomer wordt er door onderzoekers een Boomkorsurvey uitgevoerd in de Noordzee. Waarvoor dit gedaan wordt lees… https://t.co/eXv7xhnHHB
Share
Het lesmateriaal van de visserijscholen staat op @vistikhetmaar. Verschillende experts lezen/schrijven mee, zo ook… https://t.co/aLhEa8I4Sa
Share