WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Cas verdiept zich in de kwaliteitszorg en hygiëne aan boord en komt met allerlei ideeën. Benieuwd naar zijn ideeën… https://t.co/G6leaNp3bZ
Share
Het nieuwe kennisdossier 'Zorg voor Kwaliteit' is online! Dit dossier biedt handvatten om verbeteringen aan te bren… https://t.co/w9VYYzRjV0
Share
Cas zit altijd vol goede ideeën. Ook benieuwd wat Cas nu weer heeft bedacht? Ontdek het vrijdag op Vist ik het maar… https://t.co/y3JTQx1Sk2
Share
Visserijscholen @rocfriesepoort Urk, @STCGroupNL Katwijk, @Scaldambo Vlissingen en @rockopnh Den Helder gingen op b… https://t.co/3XMqGPO0Dh
Share
Afgelopen weekend vond de 2e sessie van de cursus 'Tussen Schip & Wal' plaats met 14 jonge vissers die zich verdiep… https://t.co/TWJUQTUQIp
Share