WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

In het kennisdossier duurzame vissersschepen zijn van een aantal moderne vissersschepen factsheets te vinden. Bekij… https://t.co/r0IP6TeZKz
Share
In het kennisdossier duurzame vissersschepen zijn van een aantal moderne vissersschepen factsheets te vinden. Bekij… https://t.co/lnFmpfRILS
Share
Hoe zien de vissersschepen van de toekomst eruit? Dit artikel toont een paar van de meest moderne (vissers)schepen.… https://t.co/MWPfU7vfzy
Share
De indeling van het schip, en daarmee de gewichtsverdeling van een schip, heeft grote invloed op de zeegang. Lees e… https://t.co/m321BHgO4l
Share
Er is veel aandacht voor de efficiëntie van de voortstuwing bij nieuwe schepen. Daarnaast is er een zoektocht naar… https://t.co/8Ow4NOUWgA
Share