WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Wow! Wat een mooi alternatief voor #vispluis! (met dank aan de slager) - https://t.co/nO0Iyj9A9m Meer lezen over h… https://t.co/7W7B7801xU
Share
Een bestandschatting uitvoeren, hoe doe je dat? Lees het hier: https://t.co/AgRsD1ukof
Share
Een van de instrumenten die de EU gebruikt om op een duurzame manier de visbestanden te beheren, is het bepalen van… https://t.co/TT5aj4lIVQ
Share
Cees en Cas brengen een bezoek aan @WURmarine om uit te zoeken wat die onderzoekers precies uitspoken. Benieuwd naa… https://t.co/v1VBQDEKL1
Share
Het nieuwe kennisdossier 'Vangstadvies' staat online! Dit dossier laat zien hoe visserijonderzoekers, visserij behe… https://t.co/nksyRrWR1u
Share