WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Snijdsel is een van de meest gevonden plastic voorwerpen aan de kustlijn van Nederland. Het snijdsel beland vaak in… https://t.co/cSrkeHZpi5
Share
Wat weet jij van veiligheid aan boord? Wanneer moet je precies een reddingsvest aan en wat doe je als iemand over b… https://t.co/nb5DmYt52l
Share
Of het nu gaat om het runnen van een familiebedrijf, een bedrijfsovername of om samenwerken, goede communicatie is… https://t.co/ee7hsrsM00
Share
De Nederlandse visserijsector bestaat grotendeels uit familiebedrijven, vandaar dat het thema bedrijfsovername bela… https://t.co/zLJ07xqIev
Share
Je kunt op verschillende onderwerpen samenwerken met je bemanning en met andere bedrijven en organisaties. Tegelijk… https://t.co/RQqOcHMLLY
Share