WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Vanaf het moment dat vis, schaal- en schelpdieren dood zijn start het bedervingsproces. Zo begint een vis te versti… https://t.co/3XCDpos7LZ
Share
De aanlandplicht is ingevoerd in 2014, maar wat zijn nu precies de regels in 2020 voor de verschillende vormen van… https://t.co/LRbPCBeOLV
Share
Door constant een hoge kwaliteit te leveren zien kopers jou als een betrouwbare leverancier van vis, schaal- en sch… https://t.co/58oj03abpx
Share
Afvalspoorboekjes zijn ontwikkeld voor vissers zodat je weet waar je afval kan inleveren in elke vissershaven. Zo w… https://t.co/v6u8Ph7u6b
Share
Recent werd het meerjarig onderzoeksprogramma rondom de ecologische effecten van de pulskor afgerond. Van de result… https://t.co/Ra6p8vjOHa
Share