WinSizeData
DossierZorg voor kwaliteit
Dossier

Zorg voor kwaliteit

Vis is een belangrijk levensmiddel voor ons. Vis, schaal- en schelpdieren zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Maar het zijn ook kwetsbare producten. Wanneer je er niet goed mee omgaat, zullen ze snel bederven of kunnen ze zelfs verontreinigd raken. Zorg voor kwaliteit aan boord is dus van groot belang.

De visser is de eerste schakel in de keten. Zodra het visserijproduct aan boord is begint het verwerkingsproces. Hierbij kunnen we stellen dat hoe sneller de vangst wordt verwerkt, des te langer zal het visserijproduct houdbaar blijven. Het is daarom belangrijk om je vangst zo snel mogelijk te koelen.

Als visser lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de veiligheid van de aangevoerde visserijproducten. Op het gebied van kwaliteit en hygiëne hebben we de zaken in de Nederlandse visserij al redelijk op orde, maar er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit kennisdossier biedt handvatten om verbeteringen aan te brengen aan boord en geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg.

Ook bij de zuiderburen zoekt men naar manieren om de selectiviteit te verbeteren in het kader van de aanlandplicht.… https://t.co/bc9JKY75Su
Share
Vangstadviezen worden gegeven op basis van beschikbare informatie over visbestanden. Door samenwerking met de pelag… https://t.co/YVVUVph5VZ
Share
De veiligheidsinstructies voor COVID-19 aan boord en COVID-19 voor het vervoer van/naar de kotter zijn nu ook besch… https://t.co/wbdlhPVNOo
Share
Samenwerking tussen de visserij en onderzoekers is van groot belang voor een vangstadvies. Zo heeft recente samenwe… https://t.co/75mZHibtXH
Share
Ter aanvulling op de RI&E kottervisserij zijn er veiligheidsinstructies opgesteld voor COVID-19 aan boord en COVID-… https://t.co/jf6sr8GWbe
Share