Wil jij je kennis vergroten met deze e-learning modules? Aarzel dan niet en stuur een mail naar het Vistikhetmaar team. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur een e-mail

1. Introductie in de pelagische visserij

Deze eerste module laat je kennismaken met de pelagische visserij. Wat is dit voor type visserij? Op welke soorten wordt er gevist? Wat is de levenswijze van de doelsoorten? Ook leer je over uitdagingen in deze visserij en begrijp je na deze module beter waarom visserijbeheer nodig is.

2. Vissen met een pelagische trawler

In deze tweede module duiken we de wereld in van de pelagische trawler. In deze module lees je meer over de doelsoorten en hun omgeving. Je leert over de verschillende onderdelen van het net. Je krijgt een inkijkje in het uitzetten en het ophalen van de netten en het werken op het achterdek. Tot slot heb je aan het eind van deze module meer kennis over het veilig werken op zee.

3. De vangst – verwerking en kwaliteit

In deze derde module word je meegenomen in de vangstverwerking aan boord van een pelagische trawler. Na afloop kun je beschrijven hoe de vangst wordt verwerkt, van het sorteren tot het invriezen en verpakken. Je krijgt ten slotte uitleg over wat belangrijk is voor de kwaliteit en voedselveiligheid van de gevangen vis. Dit stelt jou in staat om hygiënisch om te gaan met vis aan boord!

Stuur een e-mail